Clinici cu medici fără avize! Jurnaliștii Știrilor TVR au găsit două cazuri în care numele medicilor nu apar în Registrul de specialitate din România

Cazul Matteo Politi ar putea să scoată la lumină și alte cazuri de înșelăciune. Știrile TVR au verificat mai mulți medici care operează la clinici private. Surprinzător, în două cazuri, numele nu apar în Registrul Medicilor din România.

06 Februarie 2019, 20:04 (actualizat 09 Februarie 2019, 17:10) Știrile TVR |
Clinici cu medici fără avize
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

UPDATE Un bărbat care s-a recomandat Alessio a contactat jurnaliștii TVR pe numărul de WhatsApp al Știrilor TVR, după difuzarea materialului. El a declarat că Piero Fullone și Iris Moscovici sunt dentiști și au acte în regulă în țările lor, Italia, respectiv Israel. El a susținut că aceștia nu au lucrat niciodată la Euromedical Clinic, deși au avut discuții pentru colaborare. De ce sunt promovați pe site-ul clinicii ca membri ai echipei medicale, specialiști în chirurgie estetică? Răspunsul: a greșit web master-ul. Între timp, imaginile cu echipa medicală au fost șterse. Au mai transmis că Matteo Politi nu a lucrat niciodată la Euromedical Clinic.

UPDATE Cei de la clinica Euromedical au transmis că ambii doctori - și italianul, și persoana din Israel - sunt dentiști cu acte în regulă în țarile lor și că nu au lucrat niciodată la ei în clinică, deși au avut discuții pentru o colaborare.

În plângerea depusă la Parchet pe 17 ianuarie, Colegiul Medicilor din București a arătat că italianul Matteo Politi a făcut ilegal injecții, între altele și la clinica Euromedical din București, un centru privat, arată surse apropiate anchetei. Reporterii Știrilor TVR nu l-au găsit pe italian pe site-ul afacerii, însă au descoperit altceva.

Pe site scrie că medicii specialiști renumiți în plan european acordă servicii și tratamente dentare și de estetică facială. În imagini sunt prezentate două persoane promovate ca medici specializați în chirurgie estetică, între care este și un italian.

Surpriză însă: Piero Fullone și Iris Moscovici nu există în Registrul național al medicilor care au drept de liberă practică în România.

Pe Facebook găsim un dentist din Italia cu nume identic, Piero Fullone, a cărui imagine seamănă cu cea de pe site-ul clinicii din București. Găsim și un profil cu numele Iris Moscovici, din Haifa, Israel, absolventă a unui liceu privat, care scrie că lucrează la o firmă prezentată drept cea mai mare rețea israeliană din domeniul dentar. La fotografia de profil apare aceeași persoană prezentată drept estetician pe site-ul clinicii din București.

Cei doi nu au putut fi contactați și nici reprezentanții Euromedical Clinic nu ne-au răspuns, deși am încercat să le cerem un punct de vedere, a precizat Diana Brâncuș pentru Telejurnal 19.00.

Piero Fullone și Iris Moscovici apar și în ofertele online mai vechi ale altei clinici private.

Colegiul Medicilor din România îi caută acum în bazele de date ale colegiilor județene. Cei doi nu apar nici între cei 143 de medici care au obținut drept de practică temporar în România în ultimii 4 ani. Doar cei care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au drept să profeseze în România. Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

Oricine poate face această verificare pe site-ul Colegiului Medicilor din România.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI