Clinica Nera, unde a fost internat regretatul cântăreț de muzică populară Petrică Stoian Mîțu, a fost amendată pentru nereguli grave de funcționare. Eventualele urgențe erau lăsate în seama Ambulanței sau a celor de la SMURD

17 noiembrie 2021, 19:18

Clinica funcționa ca o unitate medicală cu paturi, deși nu avea nicio autorizație în acest sens.

În ceea ce privește protocoalele și procedurile medicale, acestea nu erau respectate.

Potrivit inspectorilor DSP, Clinica Nera avea autorizații pentru medicină hiperbară, pentru punct de recoltare probe biologice și pentru cabinet medicină internă. Nici vorbă de o autorizație pentru a putea interna pacienți.

Mai mult, Centrul de Medicină Hiperbară nu era proiectat corespunzător și nici nu exista personalul necesar. Acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric erau făcute online, spun inspectorii.

În momentul controlului, cadrele medicale care se ocupau de acest aspect nu erau la program. Pacienții nu erau supravegheați după efectuarea terapiilor și nici nu avea cine să se ocupe de eventuale urgențe, care erau lăsate în seama Serviciului de Ambulanță sau a celor de la SMURD.

Inspectorii DSP au mai descoperit că, în cazul lui Petrică Mîțu Stoian, la Clinica Nera nu au fost respectate protocoalele și procedurile medicale. Foaia de observaţie era insuficient completată și nu se făcuseră niciun fel de investigaţii de laborator.

Reprezentanții clinicii nu au putut fi contactați. Ultima comunicare publică a acestora a fost sâmbătă, 13 noiembrie, când au transmis că terapia hiperbară și Clinica Nera nu au fost cauza decesului lui Petrică Mîțu Stoian.

Clinica rămâne închisă până pe 26 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite