Clienții unui pub din Germania plătesc berea cu ulei de floarea soarelui. Soluția găsită de patron îl ajută să refacă stocurile puse în pericol de criza alimentară

18 iulie 2022, 18:25

În condițiile în care Ucraina și Rusia asigurau aproximativ 80% din exporturile globale de ulei de floarea-soarelui, multe țãri europene, inclusiv Germania, și-au văzut rezervele reduse și au început raționalizarea produsului.

O soluție salvatoare de aprovizionare normală vine din Munchen: doritorilor le e oferit un litru de bere pentru o cantitatea echivalentă de ulei.

Ideea a prins imediat: unul dintre clienți, care a cumpărat 80 de litri de ulei de floarea soarelui în Ucraina, în timpul unei călătorii pentru a livra ajutor umanitar, tocmai a schimbat întregul transport cu 8 lăzi de bere pentru petrecerea de ziua sa.

Client: Campania e bunã, li se adreseazã tuturor. E minunat. Noi putem obține bere ieftinã și berarii sunt ajutați la rândul lor, în plinã penurie de ulei în Germania, în acest moment. Asta însemnã o mare oportunitate pentru toatã lumea, desigur.

Ideea a venit pentru că un local a rămas pur și simplu fără ulei în bucătărie și patronii au fost nevoiți să dea dovadă de inventivitate.

Patronul berãriei: A face rost de ulei este foarte dificil. Trebuie sã cumpãrãm din supermarket, așa cum face toatã lumea. Iar acolo e raționalizat, poți sã iei doar o cantitate mică. Dacã ai nevoie de 30 de litri pe sãptãmânã și primești doar 15 în schimb, la un moment dat nu vei mai putea sã prãjești un șnițel.

În timp ce un litru de bere costã aproximativ 7 euro în barurile germane, o sticlã de un litru de ulei de floarea-soarelui se vinde cu aproximativ 4,5 euro – ceea ce face că oferta sã fie tentantã pentru mulți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite