Clarificări în legătură cu vaccinurile bazate pe ARN mesager

Autoritățile din România transmit clarificări în privința vaccinurilor pe bază de ADN mesager: întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu.

20 Decembrie 2020, 14:47 Știrile TVR |
Vaccin

Un medic obstetrician din SUA, Christiane Northrup, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman, dar, spun autoritățile din România, că acest lucru nu este real.

Mai mult, acesta a spus că vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transformă oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundația Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede, dar nici acest lucru nu este real.

„ARN-ul și ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găsește în citoplasmă celulară – în afară nucleului – și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteză de proteine în celulă. Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu. Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike”, scrie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19.

„Practic, ARN-ul mesager reprezintă după care celulele umane învață să producă proteină Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intră în contact cu virusul SARS-CoV2”, mai spun autoritățile care se ocupă de vaccinarea anti-COVID-19 în România.

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Modernă și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, nici un vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur și eficace și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI