Clădirile viitorului. Zgârie-nori suspendat de un asteroid care va orbita în jurul Pământului

Designul arhitectural face un pas în viitor. Un grup de arhitecți din New York a dezvăluit planurile pentru un zgârie-nori suspendat de un asteroid la 50.000 de kilometri în aer. Clădirea, care nu va fi doar "cea mai înaltă" va atârna suspendată de un asteroid care va orbita în jurul Pământului.

30 Martie 2017, 11:59 (actualizat 30 Martie 2017, 12:51) Știrile TVR |
Zgârie-nori prins de asteroid / FOTO: http://www.iflscience.com
Zgârie-nori prins de asteroid
Zgârie-nori prins de asteroid
Zgârie-nori prins de asteroid
Zgârie-nori prins de asteroid

Turnul va fi prins cu cabluri grele de un asteroid aflat pe orbita Pământului.

Arhitecții spun că, în viitor, valorificarea și manipularea asteroizilor nu va fi ceva atât de neobișnuit și fac referire la misiunea NASA pentru a captura și redirecționa un asteroid planificată pentru anul 2021. Totuși, misiunea are viitor incert pentru că, în acest moment nu este inclusă în următorul buget NASA, scrie iflscience.com.

Potrivit proiectului, clădirea prinsă de asteroid va parcurge, pe parcursul a 24 de ore, un drum sub forma cifrei opt. Va acoperi emisfera de Nord și emisfera sudică, călătorind deasupra unor orașe mari, cum ar fi Havana, Panama City, și New York, și va reveni în aceeași poziție pe cer la sfârșitul fiecărei zile.

Conform desenelor, turnul va fi mai mult decât un zgârie-nori imens, acesta va fi de fapt un oraș plutitor împărțit pe zone, inclusiv zona de cumpărături, restaurante, divertisment, birouri, dar și un sector de grădină și agricultură, o zonă rezidențială, și chiar și un loc dedicat cultelor.

Prin poziția sa unică va folosi panouri solare pentru energie, un sistem de filtrare prin condensație în nori și apa de ploaie pentru a furniza apă dulce.

Sunt însă multe întrebări cu privire la acest proiect ambițios. Cum vor putea ajunge și cum vor putea pleca oamenii din clădire ?  Ce se va întâmpla în cazul fenomenelor meteorologice extreme? Cum va putea fi păstrat un asteroid pe orbita Pământului ?

(w500) Zgârie-no

(w500) Zgârie-no

(w500) Zgârie-no

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI