Clădirile aflate în paragină la Craiova vor fi supraimpozitate

Clădirile emblematice ale Craiovei din zona centrală a orașului creează o imagine dezolantă. Autoritățile au identificat 19 astfel de imobile dar și alte terenuri neîngrijite, pentru care se va percepe un impozit de cinci ori mai mare față de cât se plătește în mod normal. În acest fel, primăria vrea să-i determine pe proprietari să ia măsuri pentru a le întreține.

 

26 Noiembrie 2020, 11:35 (actualizat 26 Noiembrie 2020, 11:40) |
Imobilele in paragina, supraimpozitate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Imobile vechi, în stare de degradare, nerevendicate sau ale căror proprietari nu au investit în ele, vor fi supraimpozitate. Același lucru se vă întâmpla și în cazul terenurilor năpădite de gunoaie și buruieni din mai multe cartiere ale Craiovei.

În total, vor fi supraimpozitate 51 de imobile, dintre care 32 de terenuri năpădite de gunoaie și buruieni, situate în zona cartierelor Rovine, Brestei, Cernele și Bariera Vâlcii, și 19 clădiri de locuințe neîngrijite, cele mai multe situate în zona centrala.

Primarul Craiovei susține că legea în acest domeniu are nevoie de modificări, pentru că de multe ori supraimpozitarea nu îi sperie pe proprietari.

Primarul Craiovei susține că în primăvara viitoare, municipalitate vă începe o amplă campanie pentru a-i determina pe proprietarii clădirilor din zona centrală a Craiovei să-și renoveze imobilele. În plus, cei care nu-și vor achita impozitele mărite, vor fi executați silit.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 2°C
IASI 4°C 0°C
CLUJ 2°C 1°C
CONSTANTA 8°C 2°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 1°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI