Clădiri abandonate, insalubre și periculoase, răni pe fața orașelor

12 decembrie 2020, 20:08

Pe bulevardul Barbu Văcărescu din sectorul 2 al Capitalei tronează de ani de zile o clădire precum un junghi. Ar fi trebuit să fie un hotel. Amplasarea, în zona de nord a Capitalei era perfectă. Poziționarea, pe malul lacului ar fi dat note elegante priveliștii. Dar, construcția a rămas în acest stadiu de zeci de ani.

Cum grilajele care ar fi trebuie să blocheze accesul în această clădire au dispărut, oricine poate pătrunde în interior. Fie aici la parter sau chiar până sus la etajul șapte. Ce găsești aici? Multă mizerie, gunoaie, lucruri abandonate de oamenii străzii și sunt aici inclusiv și șobolani.

Mastodontul pare încă solid, dar subsolul este inundat. Deși e de neimaginat, clădirea adăpostește oameni. Ziua nu-i găsești, dar nopțile aici și le petrec.

Dovadă stau toate lucrurile acestea pe care ei le adună din oraș și le aduc aici. De la valize, până la oale, păpuși, sticle.

Și exemplele nu se opresc aici. Găsim încă o clădire începută și neterminată de ani de zile pe bulevardul Poligrafiei, în sectorul 1.

Cei care locuiesc în zonă nici nu-și mai amintesc când s-a pus aici ultima cărămidă. Dar, vin cu o propunere către autorități.

Iar la doi pași de Guvernul României, într-un final, după nenumărate sesizări făcute de cetățeni primăriei de sector, această clădire abandonată a fost în sfârșit împrejmuită. E dept, cu o plasă, dar cel puțin locul nu mai servește drept adăpost improvizat.

Lista mastodonților abandonați din Capitală e lungă. Am cerut răspunsuri atât la primăria sectorului 1, cât și la primăria sectorului 2 în legătură cu aceste clădiri părăsite care se pot transforma oricând în locuri insalubre și periculoase. A trecut o săptămână de la solicitare, nu am primit nicio explicație.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite