CJUE a respins recursul formulat de Polonia şi Ungaria. Siegfried Mureșan: Este un deznodământ firesc. Fondurile europene trebuie să meargă către oamenii care au nevoie, nu în buzunarele oligarhilor

Curtea de Justitie
Curtea de Justitie
16 februarie 2022, 11:47

”Curtea respinge acţiunea (Ungariei şi Poloniei)”, a anunţat instanţa europeană.

Decizia finală a CJUE reprezintă un punct de cotitură în disputa dintre UE, pe de o parte, şi Varşovia şi Budapesta, pe de altă parte, în legătură cu respectarea statului de drept.

Deputatul european Siegfried Mureșan a salutat decizia CJUE și a transmis într-o postare pe Facebook ca este un deznodământ firesc și că Regulamentul are rolul de a apăra banii oamenilor cinstiți de politicienii corupți care vor să încalce statul de drept.

Odată cu această decizie, așteptăm din partea Comisiei Europene să nu mai amâne declanșarea mecanismului. Adică să înceapă să aplice efectiv regulamentul dacă a evaluat că există posibile cazuri de încălcare a statului de drept în țările membre UE. Vom utiliza în următorii ani mai multe fonduri europene decât oricând în istoria Uniunii Europene și este important să știm că acești bani sunt protejați. Fondurile europene trebuie să meargă către oamenii care au nevoie, nu în buzunarele oligarhilor și ale politicienilor corupți, a scris deputatul european Siegfried Mureșan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă