CJSU Argeș stabilește noi reguli: mai puține persoane în magazine și fără coșuri de mână

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a stabilit vineri mai multe reguli pentru limitarea aglomerației în magazinele din județ. Astfel, autoritățile au impus un număr limitat de persoane aflate concomitent în magazin și au decis să se renunțe la coșurile de mână.

04 Decembrie 2020, 15:52 (actualizat 04 Decembrie 2020, 15:54) Știrile TVR |
Magazin de cartier / FOTO: https://ziarulprahova.ro/

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis vineri aplicarea unor măsuri suplimentare în magazine, supermarketuri și hypermarketuri, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Măsurile care sunt menite să limiteze aglomerația din magazine se vor aplica începând de luni și vor fi valabile 14 zile în toate localitățile din Argeș.

Principala decizie a autorităților argeșene vizează limitarea numărului de persoane aflate în interiorul magazinelor.

„Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană, prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (adică suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, scrie în decizia CJSU Argeș.

De asemenea, autoritățile au decis să nu se mai utilizeze coșurile de mână.

„Acolo unde sunt disponibile cărucioare și/sau coșuri de cumpărături cu roți, se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. În același timp, numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile clienților va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, au mai stabilit membrii CJSU Argeș.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI