CJ Vrancea, despre explozia de la Călimănești: Autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente autostrăzilor se face de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional se face de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţia de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcţiilor, transmite Consiliul Județean Vrancea, într-un comunicat, după explozia de la Călimănești.

21 Septembrie 2023, 15:21 (actualizat 21 Septembrie 2023, 16:00) Știrile TVR |
Explozie la Călimănești

Consiliul Județean a explicat în ce condiții a fost emis certificatul de urbanism pentru construirea Autostrăzii Focșani – Bacău.

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional se face de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţia de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcţiilor, a transmis CJ Vrancea, într-un comunicat.

Iată precizările Consiliului Județean Vrancea:

-Consiliul Județean Vrancea a emis Certificatul de urbanism nr. 203/09.09.2020 în scopul ”Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități) – cu amplasamentul pe teritoriul Județului Vrancea”, prin care s-a solicitat Aviz Transgaz S.A.;

-Autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional se face de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţia de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcţiilor;

-Avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism se solicită de către investitor/beneficiar şi se obţin de la autorităţile competente în domeniu, înaintea depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autorităţile administraţiei publice competente.

Avizul Transgaz S.A. și anexele acestuia sunt parte componentă a documentației tehnice în vederea autorizării  executarii lucrărilor de construcții - D.T.A.C., competența de emitere a autorizației de construire fiind a Ministerului Transporturilor, potrivit legii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI