Huedin, fără apă caldă și căldură. Centrala termică a orașului s-a defectat și reparațiile ar putea dura două săptămâni

Sute de locuitori din localitatea clujeană Huedin trăiesc de două săptămâni fără apă și căldură după ce s-a defectat centrala termică a orașului. Reparațiile ar putea dura alte două săptămâni și nu este sigur că vor pune sistemul pe linia de plutire. Autoritățile spun că centrala este veche și trebuie găsite soluții noi pentru încălzirea orașului.

22 Februarie 2022, 09:53 (actualizat 22 Februarie 2022, 09:54) Știrile TVR |

Centrala termică pe bază de rumeguș a orașului Huedin are deja 22 de ani. Locuitorii racordați la sistemul centralizat s-au obișnuit cu defecțiunile, însă avaria de acum a afectat mai bine de jumătate din capacitatea centralei.

Cu aeroterme și calorifere electrice se încălzesc și funcționarii din primărie sau alte instituții publice, dar și locatarii din blocurile rămase în frig.

La policlinică, pacienții așteaptă pe holuri îmbracați ca afară.

Autoritățile spun că, de câteva zile, o firmă a început lucrările de reparație. Acestea vor mai dura însă două săptămâni.

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, consideră că e nevoie de o soluție pe termen lung: Anul trecut am reuşit aducerea gazului, reţeaua şi de anul acesta va începe fiecare instituţie să-şi facă şi o încălzire pe gaz ca să avem o alternativă, dacă se mai întâmplă ceva cu centrala oraşului, pentru că centrala oraşului depăşeşte bugetul nostru pe 10 ani dacă am cumpăra una nouă

Autoritățile vor să facă o analiză pentru a stabili ce sistem de termoficare să adopte în continuare - cu gaz sau alt combustibil. Iau în calcul inclusiv accesarea de fonduri prin PNRR, în măsura în care acest lucru va fi posibil.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI