Huedin, fără apă caldă și căldură. Centrala termică a orașului s-a defectat și reparațiile ar putea dura două săptămâni

22 februarie 2022, 09:53

Centrala termică pe bază de rumeguș a orașului Huedin are deja 22 de ani. Locuitorii racordați la sistemul centralizat s-au obișnuit cu defecțiunile, însă avaria de acum a afectat mai bine de jumătate din capacitatea centralei.

Cu aeroterme și calorifere electrice se încălzesc și funcționarii din primărie sau alte instituții publice, dar și locatarii din blocurile rămase în frig.

La policlinică, pacienții așteaptă pe holuri îmbracați ca afară.

Autoritățile spun că, de câteva zile, o firmă a început lucrările de reparație. Acestea vor mai dura însă două săptămâni.

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, consideră că e nevoie de o soluție pe termen lung: Anul trecut am reuşit aducerea gazului, reţeaua şi de anul acesta va începe fiecare instituţie să-şi facă şi o încălzire pe gaz ca să avem o alternativă, dacă se mai întâmplă ceva cu centrala oraşului, pentru că centrala oraşului depăşeşte bugetul nostru pe 10 ani dacă am cumpăra una nouă

Autoritățile vor să facă o analiză pentru a stabili ce sistem de termoficare să adopte în continuare – cu gaz sau alt combustibil. Iau în calcul inclusiv accesarea de fonduri prin PNRR, în măsura în care acest lucru va fi posibil.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Frig în clase, într-o școală din Huedin