Război în Harghita: Șeful CJ susţine că unele organizaţii de mediu fac parte din "mafia urşilor"

Război deschis între şeful Consiliului Judeţean Harghita şi organizaţiile de mediu. Acesta susţine că unele dintre asociaţii fac parte din aşa numita mafie a ursului. Şi folosesc bani europeni pentru a se opune iniţiativelor prin care autorităţile vor să ţină sub control numărul sălbăticiunilor. Activiştii de mediu spun că proiectele lor sunt finanţate transparent, iar soluţiile propuse au girul Comisiei Europene. O reacţie dură a venit şi de la ministrul Mediului.

13 Mai 2022, 18:07 (actualizat 13 Mai 2022, 19:53) Știrile TVR |

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a lansat o adevărată campanie împotriva a ceea ce el numeşte „mafia ursului". Şi susţine că mai multe persoane şi organizaţii non profit ar primi bani pentru a bloca iniţiativele prin care se încearcă ţinerea sub control a populaţiei de urşi.

Şi reprezentanţii asociaţiilor de vânători din zona care spun că populaţia de urşi este mult mai mare decât poate suporta fondul forestier.

Reprezentantul WWF România afirmă că ONG-urile de profil derulează doar proiecte cu finanţare transparenta iar problema tine de modul în care autorităţile administrează fondul cinegetic.

Ministrul Mediului consideră că pentru acuzaţiile lansate, şeful Consiliului Judeţean Harghita trebuie să aducă dovezi.

Harghita este unul dintre judeţele cu cele mai multe atacuri ale urşilor. Numai de la începutul anului jandarmii au fost chemaţi la peste 70 de intervenţii pentru îndepărtarea animalelor din zonele locuite.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 32°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 25°C 27°C
CONSTANTA 24°C 27°C
CRAIOVA 28°C 33°C
BRASOV 24°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI