Civilii ucraineni din zona Bahmut mănâncă din ce rămâne de la cantina de campanie, ca să supraviețuiască. ”Oamenii aceştia stau aici de-o viaţă, au aici toată agoniseala. Dacă pleacă, ştiu că pierd tot”

23 aprilie 2023, 10:13

Voluntarii ucraineni vin cât de des pot în zona Bahmut, pentru a aduce alimente și produse de strictă necesitate civililor care, în loc să plece în pribegie, au preferat să rămână acasă.

Nadia are 70 de ani și spune că nu se teme de bombele rușilor. Mai mult se teme că nu poate avea trei mese pe zi, așa cum ar trebui în tratamentul medicamentos pe care trebuie să-l ia.

Nadia: E o bucătărie de campanie lângă piaţa unde mănâncă soldaţii. Ce rămâne de la ei, primim noi, aşa supravieţuim. Dacă s-ar desfiinţa cantina de campanie, nu ştiu ce ne-am face. Ajutoarele umanitare nu sunt suficiente, e mâncare la conservă. Avem şi noi nevoie de o supă caldă.

Voluntarii nu pot ajunge de câte ori și-ar dori. Drumul e riscant, ținând cont că peste tot sunt lunetiști ruși.

Plus, bombele lansate de avioanele rușilor. De câte ori vin, încearcă să-i convingă să plece pe puținii localnici rămași. Dar fără succes.

Voluntară: Oamenii aceştia stau aici de-o viaţă, au aici toată agoniseala. Dacă pleacă, ştiu că pierd tot, li se ocupă casele, apoi trebuie s-o ia de la zero.

În raionul Bahmut aproape că nu mai există clădire rămasă în picioare. Peste 80 la sută dintre localnici au acceptat să fie evacuați. Ceilalți – bătrâni, oameni bolnavi și fără niciun fel de resurse, își duc zilele cum pot.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă