Ciucă salută decizia PE: Investiţiile în gaze şi energie nucleară rămân parte a tranziţiei ecologice

Nicolae Ciucă prim-ministru
Nicolae Ciucă prim-ministru
6 iulie 2022, 15:26

„Salut perspectiva implementării actului delegat privind taxonomia de la 1 ianuarie 2023. Investiţiile în gaze şi energie nucleară rămân parte a tranziţiei ecologice”, a scris prim-ministrul, pe Twitter.

 

 

Anterior, şi preşedintele Klaus Iohannis apreciase rezultatele din Parlamentul European privind acceptarea energiei nucleare şi a gazului în tranziţia către o economie verde.

„Salutăm rezultatele pozitive de astăzi din Parlamentul European privind taxonomia. Mă bucur că eforturile constante ale României de a lua în considerare gazele şi energia nucleară ca parte a decarbonizării progresive s-au reflectat în decizia finală a PE”, a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Parlamentul European a votat miercuri etichetarea ca durabilă a energiei din surse gaziere şi nucleare, în cadrul clasificării UE pentru finanţare ecologică, a informat dpa.

Propunerea are rolul de a dirija investiţiile private în sensul atingerii obiectivului Uniunii Europene pentru anul 2050 – emisie „netă zero” de gaze cu efect de seră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă