Ciucă: Îi sărbătorim pe salvatorii de vieţi de la Ambulanţă. Dedicarea pentru tratarea fiecărui pacient rămâne o constantă

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
28 iulie 2022, 10:15

„Îi sărbătorim astăzi pe salvatorii de vieţi din cadrul serviciilor de Ambulanţă, cu gândul la activitatea lor pe cât de complexă, pe atât de importantă. Pe lângă profesionalism, aceasta implică dăruire, capacitate de reacţie rapidă, empatie şi curaj. Indiferent că este vorba despre echipajele din teren sau despre celelalte categorii de personal din cadrul Ambulanţei care gestionează derularea misiunilor de salvare, munca lor se măsoară în milioane de vieţi salvate, de multe ori în situaţii când şansele pot să pară inexistente”, a transmis premierul.

El a menţionat că perioada de pandemie a pus o presiune suplimentară asupra profesioniştilor din asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească, care şi-au făcut datoria cu aceeaşi responsabilitate.

„Îi vedem şi acum solicitaţi intens la cazuri de urgenţă provocate de temperaturile caniculare, accidente sau oameni cu probleme grave de sănătate care au nevoie urgentă de asistenţă medicală”, a adăugat Ciucă.

Potrivit prim-ministrului, serviciul public de Ambulanţă, ajuns la 116 ani de existenţă, funcţionează după acelaşi principiu pe baza căruia a fost creat la iniţiativa profesorului dr. Nicolae Minovici: „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor”.

„Dedicarea dumneavoastră pentru tratarea fiecărui pacient rămâne o constantă. Alături de întreaga societate românească, aţi fost parte la solidaritatea extraordinară faţă de cetăţenii ucraineni refugiaţi în România, acordându-le îngrijire celor care au avut nevoie. Misiunea de a salva vieţi este o luptă continuă, adeseori nedreaptă, cu timpul şi resursele. Acţiunile şi demersurile guvernamentale în domeniul sănătăţii urmăresc să asigure tuturor cetăţenilor servicii medicale de cât mai bună calitate, să crească capacitatea sistemului, să pregătească proiecte pentru spitale noi sau renovate, dotate cu echipamente performante”, a arătat premierul.

Ciucă a transmis că, aşa cum s-a angajat în programul de guvernare, Executivul va majora de la an la an finanţarea publică a sectorului de sănătate cu cel puţin 0,5% din PIB, pentru a se apropia de media europeană, menţionând că acest lucru înseamnă o îmbunătăţire constantă, deoarece PIB-ul României este în continuă creştere.

„În acelaşi timp, pregătim accesarea fondurilor europene destinate domeniului sănătăţii. Cele aproape 2,5 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi cele 4 miliarde prin Programul Operaţional Sănătate sunt bani pentru un sistem de sănătate modern, digitalizat şi transparent. Un sistem care oferă cetăţenilor posibilitatea alegerii informate a serviciilor medicale de calitate, dar şi oportunităţi de dezvoltare şi motivare a cadrelor medicale. Sunt îmbunătăţiri aşteptate de mulţi ani de cetăţenii români şi de întreg sistemul medical”, a mai menţionat premierul.

El a transmis „La Mulţi Ani!” serviciilor publice de ambulanţă din România şi tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în aceste structuri dedicate salvării de vieţi.

„Sunteţi primii la care oamenii apelează în situaţii critice în care asistenţa medicală cât mai rapidă şi profesionistă face diferenţa între viaţă şi moarte. Vă mulţumesc şi am toată aprecierea pentru activitatea dumneavoastră!”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite