Ciucă: Garantăm stabilitatea coaliţiei şi nu renunţăm la niciunul dintre principiile liberale

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că liberalii garantează stabilitatea coaliţiei şi nu renunţă la niciunul dintre principiile partidului.

27 Mai 2022, 11:19 (actualizat 27 Mai 2022, 11:23) Știrile TVR |
Nicolae Ciucă la Consiliul PNL

"PNL şi-a asumat responsabilitatea guvernării în momentele cele mai dificile prin care a trecut ţara, avem istorie şi suntem datori să construim un viitor pe măsură pentru noi şi mai ales pentru copiii noştri. Trebuie să împlinim dezvoltarea şi modernizarea României. Ne-am asumat responsabilitatea gestionării unor situaţii excepţionale fără precedent în istoria recentă a României şi am făcut faţă cu succes provocărilor în faţa cărora ne-am aflat. PNL îşi va asuma iniţiativa în ceea ce priveşte politicile publice şi le va duce în coaliţie. Trebuie să demonstrăm că suntem serioşi, că venim în coaliţie cu politici solide pentru continuarea investiţiilor, cu politici pentru antreprenori, pentru susţinerea antreprenorilor, cu politici de protejare a locurilor de muncă, precum şi cu politici de manifestare a grijei pentru toţi cetăţenii României. Garantăm stabilitatea coaliţiei şi nu renunţăm la niciunul dintre principiile liberale, trebuie să le dăm consistenţă prin politici publice. Am convingerea că PNL va depăşi orice obstacol prezent şi viitor apărut în drumul său spre cea de-a doua modernizare a României", a spus Ciucă, la Consiliul Naţional al PNL care se desfăşoară la Poiana Braşov.

La Consiliul Naţional al PNL au loc alegeri pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

"Alegerile de astăzi sunt extrem de importante pentru noi, liberalii, întrucât ne completăm şi definitivăm echipa de conducere a partidului, echipă care împreună cu dumneavoastră, cu toţi membrii PNL, va trudi să pună în practică programul partidului. Astfel, (...) ca să câştigăm încrederea electoratului trebuie să ne bazăm pe principiile meritocraţiei, reprezentativităţii, pe criteriile de competenţă politică, integritate şi profesionalism. Trebuie să avem organizaţii şi mecanisme de partid funcţionale, şedinţe cu decizii, lideri cu responsabilităţi clare şi o resursă umană competentă. PNL un partid orientat spre performanţă, ambiţios şi are datoria de întreprinde reforme pentru a reduce decalajul dintre România şi ţările din restul Europei", a susţinut Ciucă.

El a afirmat că PNL reprezintă un factor de stabilitate în contextul actual caracterizat de crize conjugate. Premierul a mai subliniat importanţa apartenenţei României la UE şi NATO.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 4°C
IASI 5°C 2°C
CLUJ 4°C 0°C
CONSTANTA 15°C 4°C
CRAIOVA 6°C 3°C
BRASOV 6°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI