Nicolae Ciucă: ”Foarte curând închei mandatul”. ”România are resurse ce dau consistenţă propriei rezilienţe” și ”cu adevărat poate fi considerată pivot regional”

18 mai 2023, 11:35

„Pentru că foarte curând îmi voi încheia mandatul, (…) după un an şi jumătate an în funcţia de prim-ministru, pot spune că România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe, iar acest lucru s-a putut demonstra că în toate condiţiile create de acest conflict la graniţa noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, pentru că am vorbit despre energie şi nevoia de a găsi noi surse de energie, în inflaţie, în tot ce a însemnat lanţ logistic şi de aprovizionare şi multe altele, ţara noastră, totuşi, a reuşit – şi o spun fără mândria păcatului biblic – să avem o creştere economică de 4,7%, să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (…) Am reuşit, deci, să atragem foarte multe investiţii străine. Am reuşit să avem o relaţie cât se poate de onestă şi consolidată în interiorul parteneriatelor strategice”, a afirmat prim-ministrul, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani.

El a subliniat că România a rămas, în această perioadă, pilon de stabilitate în regiune. „Astăzi, România cu adevărat poate fi considerată pivot regional”, a transmis premierul Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite