Ciucă despre amânarea plăţii ratelor la bănci: Continuăm să analizăm

Bani bancă credit rate
Bani bancă credit rate
11 aprilie 2022, 21:21

Este o măsură pe care am discutat-o cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reuşit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei – să continuăm să analizăm. (…) Este o amânare a deciziei„, a precizat Nicolae Ciucă, la Palatul Parlamentului, în conferinţa de presă a liderilor coaliţiei de guvernare.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat, în context, că se discută în continuare cu sistemul bancar.

Această măsură a rămas încă în discuţie. Discutăm cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea cotelor pe această măsură, pentru că (…) amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura ne-a făcut să analizăm în continuare cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru cetăţeni”, a spus el.

Câciu a afirmat că nu se lucrează încă la un proiect de lege.

O discuţie asupra amânării ratelor ar trebui să vină mai rapid în momentul în care dobânzile au început să se stabilizeze pentru a oferi totuşi o predictibilitate şi celor care iau această decizie”, a precizat ministrul de Finanţe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite