Cîţu: Uniunea Europeană este un proiect în continuă evoluţie pe care trebuie să îl susţinem

Uniunea Europeană este un proiect în continuă evoluţie pe care trebuie să îl susţinem, transmite preşedintele PNL, Florin Cîţu, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la UE.

01 Ianuarie 2022, 11:31 (actualizat 01 Ianuarie 2022, 11:34) Știrile TVR |
Florin Cițu

Liderul liberal apreciază că momentul aderării "a deschis drumul unui parcurs de dezvoltare pentru întreaga societate românească" şi a permis participare directă a României la consolidarea proiectului european.

"Dincolo de beneficiile vizibile şi directe ale apartenenţei la Uniunea Europeană generate de oportunităţile de investiţii, de accesul la finanţarea europeană şi la prosperitate, de libertatea de circulaţie, de oportunităţile de care beneficiază azi cetăţenii români care doresc să lucreze sau să studieze peste tot în Uniune, identitatea României este astăzi legată intrinsec de identitatea Uniunii, de valorile şi principiile de inspiraţie liberală pe care a fost construit proiectul european", a scris Cîţu sâmbătă, pe Facebook.

El subliniază că România a primit, odată cu statutul de membru al UE, oportunitatea de a participa la formularea deciziilor europene.

"Uniunea este un proiect în continuă evoluţie pe care trebuie să îl susţinem şi să îl facem tot mai eficient şi mai durabil în faţa oricăror provocări. Este important să continuăm cu toţii efortul de a consolida drumul european pe care România l-a demarat acum 15 ani, având convingerea că acest efort acţionează atât în folosul nostru, cât şi pentru unitatea şi soliditatea proiectului european, iar Partidul Naţional Liberal este pe deplin angajat în atingerea acestui obiectiv", se mai arată în postare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN POLITIC
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI