Cîţu, răspuns pentru Ciolacu: PSD ar trebui să tacă câţiva ani. Codul fiscal nu se discută golăneşte

Florin Cîţu, preşedintele Senatului, liberalul a criticat luni PSD, partid căruia îi reproşează că, de când a venit la guvernare, a început un "atac furibund la sectorul privat", a reiterat că în programul de guvernare nu sunt prevăzute taxe noi şi a menţionat că ar înţelege "foarte bine" companiile dacă vor să plece din România.

20 Iunie 2022, 14:54 (actualizat 20 Iunie 2022, 16:33) Știrile TVR |
Cîţu, răspuns pentru Ciolacu

"În primul moment în care PSD a venit la guvernare, a început un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cât am putut, dar văd că acest atac continuă (...), este clar că nu se va opri. Eu mă uit la oameni în sectorul privat, mă gândesc la ei, care stau în fiecare zi şi îşi asumă riscuri. Eu nu aş învinovăţi pe nimeni dintre companii, dintre investitori. Eu i-aş înţelege foarte bine dacă vor să plece. E ok, pentru că tupeul deja sfidează orice bun simț (...). Repet, două domenii, justiţie şi economie, a trebuit să fie ignorate de PSD (...). Nu este un război, este un program de guvernare, PNL se ţine de programul de guvernare. Nu există nicăieri în programul de guvernare o frază în care să susţină că vom introduce taxe noi, că vrem să taxăm pe cineva (...). Este un atac la sectorul privat, aşa cum n-am văzut", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează criticile din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, la adresa partenerilor liberali pe măsurile fiscale.

Şeful Senatului a susţinut că oamenii din sectorul privat "nu ştiu ce să facă".

"Întotdeauna voi fi avocatul sectorului privat şi dacă în sectorul privat sunt companii care vor să discute, să discutăm despre această problemă, oricând uşa mea este deschisă şi cu sfatul, dar şi să-i ascult. Aşa ceva, vă spun, gândiţi-vă că oamenii în sectorul privat nu ştiu ce să facă, să investească sau să ţină banii pentru taxe. Eu vă spun, am ajuns şi mă uit la situaţia din România, a ajuns cumva să aştepţi să-ţi bată cineva la uşă şi să zică: Suntem de la PSD, am venit să vă luăm banii, cam aşa arată situaţia azi în România", a adăugat el.

Cîţu a afirmat că o discuţie despre Codul fiscal este bună, dar nu "golăneşte, heirupistic", ci în Parlament.

"Vrem să avem o discuţie despre Codul fiscal în România? Asta e bine, facem o discuţie, dar nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte, heirupistic, în două săptămâni, cu termene. Nu. Facem o dezbatere în Parlamentul României, comisiile din fiecare partid, discutăm, vedem care sunt opţiunile, ne uităm la estimări (...), nu e o chestie pe care ne-o aruncă în fiecare zi cineva (...). PSD ar trebui să tacă câţiva ani de zile. Aici cred că sunt în asentimentul tuturor românilor", a arătat Cîţu.

Atac asupra sectorului privat

Preşedintele Senatului a mai precizat că, timp de doi ani, PNL a adus venituri mai mari la buget, timp în care nu s-a vorbit de taxe în sectorul privat, iar multinaţionalele "hulite" de social-democraţi şi-au plătit impozitele în avans în perioada de criză.

"Eu ştiu că PNL a adus venituri mai mari la buget, a fost o economie care a funcţionat doi ani de zile. Doi ani de zile nu s-a vorbit de taxe, doi ani de zile în sectorul privat. Şi aici este un fapt deosebit de important: s-au comportat onest cu statul român, aşa cum statul român s-a comportat cu sectorul privat. Eu vă aduc aminte că aceste multinaţionale, hulite astăzi de social-democraţi, au plătit în avans impozite în perioada de criză tocmai pentru a ajuta statul român. Lucrurile mergeau bine. De la începutul anului, de şase luni de zile vedem acest atac asupra sectorului privat care nu se mai opreşte şi e neînţeles acest atac (...). Aceste companii au plătit în avans, plătesc, eu ştiu că plătesc impozite, există un ANAF... Dacă domnul Ciolacu ştie de vreo companie care nu a plătit, să vină să ne spună care e acea companie. Nu putem să menţinem acest climat de atac continuu asupra sectorului privat doar pe generalităţi. Dacă ştie ceva, să vină să spună: ăia care nu au plătit să meargă la puşcărie. Dar nu poţi să faci aşa ceva, să menţii acest climat în care nimeni nu ştie ce să facă şi după aia ne mirăm că nu vine nimeni să investească în România", a concluzionat Cîţu.

El a fost întrebat la cine se referea Ciolacu când a declarat că s-a săturat "să apară tot felul de tiriflici care vin şi îşi dau cu părerea" despre "cât de bună este cota unică".

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI