Cîţu: Cei care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. România este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19

28 august 2021, 11:02

El a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea obligatorie a aparatului de stat.

„Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a afirmat Cîţu.

În altă ordine de idei, şeful Executivului a declarat că nu este de acord cu eliminarea taxei pe valoare adăugată la energie electrică şi gaze.

„Nu vreau să umblu la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revin asupra lui şi implicaţiile sunt diferite, dar voi susţine ca în această iarnă la consumatorii vulnerabili şi mare parte a populaţiei să nu aibă un impact creşterea preţurilor”, a adăugat Cîţu.

 

Premierul a mai declarat că România este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19.

Acesta a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă şi-au păstrat capacitatea de a primi pacienţi cu COVID-19, iar centrele de vaccinare şi-au menţinut capacitatea de a vaccina 100.000 de oameni zilnic.

„Singura soluţie este vaccinarea. Altfel nu putem trece peste acest val patru şi România este pregătită pentru un val patru. Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru”, a afirmat Cîţu.

„Voi începe din nou această campanie, de mers prin ţară, să verific că avem această capacitate de vaccinare, că e intactă şi că oamenii trebuie să meargă să se vaccineze”, a adăugat premierul.

Referindu-se la relocarea centrelor de vaccinare care funcţionează în sălile de sport, Florin Cîţu a spus: „În acest moment este foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare. Ne gândim la mai multe soluţii pe care putem să le găsim pentru orele de sport. Iarăşi am militat pentru orele de sport fără mască. Cred că trebuie să începem să revenim la normalitate, mai ales acum, când avem vaccinul. Este arma noastră împotriva pandemiei şi ar trebui să o folosim”.

 

Premierul se află la Botoşani pentru a prezenta, în faţa Colegiului Director al PNL, moţiunea cu care candidează la conducerea partidului.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite