Cisiordania: Doi palestinieni, ucişi într-un raid israelian. Aceste noi decese intervin pe fondul amplificării violenţelor legate de conflictul israeliano-palestinian

Ciocniri în Cisiordania
Ciocniri în Cisiordania
15 august 2023, 11:17

„Qusay Omar Suleiman Al-Walaji, de 16 ani, şi Mohammed Ribhi Njoom, de 25 de ani, au murit după ce au fost împuşcaţi în piept de soldaţii ocupaţiei (Israel – n.r.) în timpul agresiunii de la Ierihon din zorii zilei”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Armata israeliană a precizat la rândul ei că în timpul unei „activităţi antiteroriste” nocturne în tabăra de refugiaţi palestinieni de la Aqabat Jaber, din apropiere de Ierihon, suspecţi au deschis focul aspra forţelor israeliene „care au ripostat cu tiruri cu muniţie reală”.

Israel a ocupat Cisiordania din 1967 şi soldaţii săi efectuează cu regularitate incursiuni în localităţile în care trăiesc palestinieni.

În afara Ierusalimului de Est ocupat şi anexat, aproape trei milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania ocupată. Circa 490.000 de israelieni locuiesc şi ei în acest teritoriu în colonii considerate de ONU ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional.

Aceste noi decese intervin pe fondul amplificării violenţelor legate de conflictul israeliano-palestinian.

De la începutul anului, cel puţin 216 palestinieni, 28 de israelieni, o ucraineancă şi un italian au fost ucişi în violenţe legate de conflictul italiano-palestinian, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP plecând de la surse oficiale israeliene şi palestiniene.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite