Cireşele sunt în această perioadă printre cele mai scumpe trufandale din pieţele Capitalei. Cine nu își poate stăpâni pofta, va avea de plătit până la 60 de lei pe kilogram. Puțin mai ieftine sunt cele mai mici și mai necoapte. Toate sunt importate din Grecia sau Bulgaria. Producătorii români spun însă că în câteva zile vor apărea la vânzare și cireșele autohtone.
În Piata Domenii din Sectorul 1 al Capitalei, unde prețurile legumelor și fructelor nu sunt tocmai mici, un kilogram de cireșe costă chiar și 60 de lei.
Din motive numai de ei știute, la vederea camerei de filmat, mulți comercianți ascund etichetele cu prețurile. O singură vânzătoare a fost ceva mai deschisă dialogului.
Prețul bate însă gustul, așa că majoritatea cumpărătorilor preferă să mai aștepte.
Și în Piața Obor din sectorul 2, găsim cireșe aduse din Grecia și Bulgaria. Iar prețurile sunt mai mici. Între 20 și 35 de lei, în funcție de calitate.
Iar așteptarea nu va fi prea lungă, spun reprezentanții producătorilor de fructe și legume.
Din experiența altor ani, cireșele românești din soiurile timpurii ar urma să ajungă în piețe în jur de 20 mai.