Circulaţie îngreunată din cauza poleiului şi a ninsorilor. Porţiuni de polei pe A2, întârzieri pe aeroporturi

8 februarie 2017, 10:51

Din cauza poleiului, începând cu ora 5:30, traficul rutier a fost deviat de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri. Ploaia îndepărta materialul antiderapant şi exista riscul de producere a unor accidente rutiere.

La ora 11.15, a fost redeschisă autostrada A2 pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară, în ambele sensuri.

În judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ, pe DN1 Cluj-Napoca – Oradea, la kilometrul 536+400 de metri, în zona carierei Morlaca. Circulaţia a fost întreruptă în ambele sensuri din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN72 Târgovişte – Ploieşti, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale la ieşirea din Săcuieni către Mija, începând cu ora 9:55. Din cauza carosabilului alunecos, un autotren nu mai putea urca o rampă, iar circulaţia s-a desfăşurat alternativ. Ansamblul de vehicule a fost tractat de un utilaj de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 metri. La fel şi pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca. În condiţii similare se circulă şi în judeţul Timiş, pe DN59 şi DN69.

Pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Gilău, între kilometrii unu şi 40, ceaţa reduce vizibilitatea sub 100, pe alocuri sub 50 de metri.

Ninge în judeţul Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naţionale există porţiuni cu zăpadă (stratul fiind de 1-5 centimetri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge slab.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti ninge, între kilometrii 14 şi 31 carosabilul este acoperit parţial cu zăpadă, iar între kilometrii 31 şi 68 stratul măsoară, pe alocuri, aproape trei centimetri. Se acţionează cu utilaje.

Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi viscol pentru nouă judeţe şi municipiul Bucureşti, până mâine la ora 9.00. De asemenea, în 12 judeţe sunt atenţionări de precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului.

Ninsoarea a încurcat şi traficul aerian

Pentru că degivrarea s-a făcut cu dificultate, 17 curse aeriene care trebuiau să sosească sau să plece de pe aeroportul Otopeni din Capitală au avut amânări, iar pe Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca mai multe curse aeriene au aterizat cu întârziere.

Întârzierile pe Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca au apărut încă de miercuri dimineaţă. Cursa low cost care trebuia să ajungă aici la 7.40, a sosit abia în jurul orei 11.00, cu o întârziere de peste trei ore.

Mai multe curse care erau programate în această dimineaţă sa decoleze de la Bucureşti au avut întârzieri în medie de o oră. Motivul, spun reprezentanţii aeroportului, a fost că se terminase soluţia pentru degivrare.

Întârzieri au avut şi avioanele companiei Tarom o oră şi jumătate tot din cauza vremii nefavorabile şi din cauza degivrării aeronavelor. Una dintre curse a făcut o escală la Cluj şi a luat călătorii spre Viena.

Întârzieri a avut şi avionul de la Iaşi spre Timişoara care a făcut escală pe aeroportul Transilvania.

Traficul navelor la bara Sulina, suspendat din cauza condițiilor hidrometeorologice

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) a suspendat miercuri traficul navelor la bara Sulina, din cauza condițiilor hidrometeorologice, niciun vas nemaiputând ieși de pe canalul Sulina în Marea Neagră sau intra de pe mare pe canal.

‘Circulaţia navelor la bara Sulina a fost închisă din cauza condițiilor hidrometeorologice și a ceții dense. Navigația se va relua după îmbunătățirea vremii’, a precizat directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru, potrivit Agerpres.

În apropiere de bara Sulina, locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră prin brațul Sulina, se află miercuri dimineața trei nave, două dintre ele fiind pe mare.

Pe sectorul maritim al Dunării de Jos, traficul navelor se desfășoară în condiții de ceață și de sloiuri, la Gorgova, Crișan și Sulina, localități de pe brațul Sulina al fluviului, suprafața acestuia fiind acoperită în totalitate de sloiuri.

 


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă