Circulaţia maşinilor şi motocicletelor zgomotoase pe străzile Capitalei ar putea fi interzisă pe timp de noapte. Proiectul este lansat în dezbatere publică

Circulaţia maşinilor şi motocicletelor zgomotoase pe străzile Capitalei ar putea fi interzisă pe timp de noapte. Cel puţin asta prevede un proiect lansat în dezbatere publică de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Mai exact, este vorba de cele care produc peste 95 de decibeli. O iniţiativă bună, spun reprezentanţii poliţiştilor. Problema este că nu au aparatura necesară pentru a face astfel de măsurători, iar angajaţii Registrului Auto Român, care i-ar putea ajuta, lucrează doar de luni până vineri, de la ora 8. la 16.00.

24 Septembrie 2022, 19:23 Știrile TVR |

Astfel de zgomote auzite în fiecare noapte pe mai toate bulevardele din Capitala îi nemulţumesc pe bucureşteni şi îi împiedică să se odihnească.

Vom avea o lege în acest sens doar dacă proiectul lansat în dezbatere publică va primi votul consilierilor generali din cadrul Primăriei Capitalei.

Proiectul prevede interzicerea circulației pe timp de noapte a mașinilor și motocicletelor care produc zgomot cu nivel de peste 95 de decibeli, în caz contrar urmând să fie date amenzi de până la 5.000 de lei.

Chiar daca proiectul se va concretiza într-o lege, reprezentaţii poliţiştilor spun că deocamdată aceasta nu s-ar putea aplica.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni „Europol”: Noi nu avem o problemă să o punem în aplicare, însă nici până în acest moment, Poliţia Rutieră nu are instrumente de măsurare a decibelilor. În aceste condiţii, chiar şi cooperare cu RAR va fi sporadică pentru că ei lucrează de luni până vineri de la 8 la 16.

Potrivit ultimelor date, valoarea limită a zgomotului pe timp de noapte, de 60 de decibeli, este depășită pe 59 de străzi din București, pe care sunt peste 12 mii de clădiri.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI