Circulația tramvaiului 41, suspendată în iulie și august, între Podul Grant și terminalul Ghencea

Tramvaie
Tramvaie
7 aprilie 2019, 11:34

Este vorba despre Pasaj denivelat subteran Pod Grant, Podul hobanat peste Şoseaua Virtuţii, Staţia de metrou „Parc Drumul Taberei”.

Primăria Municipiului Bucureşti a avizat în Comisia Tehnică de Circulaţie din data de 04 aprilie 2019 următoarele lucrări: lucrări de reabilitare şi consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant; podul hobanat peste Sos. Virtuţii, în cadrul obiectivului Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti; staţia de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecţiei cu Str. Braşov în cadrul proiectului „Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1. Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulaţiei liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant şi terminalul Ghencea, pentru buna desfăşurare a lucrărilor la obiectivele de investiţii mai sus menţionate”, a precizat comunicatul PMB.

Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei şi Podul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a direcţiei traseului) pe strada Turda.

Pentru restul traseului – Pod Grant – terminalul Ghencea – se introduce linia navetă de autobuz 641.

În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigură o capacitate maximă de 7077 călători/h/sens.

Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6880 călători/h/sens.

În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5188 călători/h/sens, a menţionat PMB.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite