Ciorbea: Anul acesta vom lua o decizie cu privire la ordonanțele referitoare la Codul fiscal și Pilonul II de pensii

20 noiembrie 2017, 09:16

Este o altă sesizare, aceasta se referă la OUG 82, cealaltă privește OUG 79. Există o legătură importantă între cele două ordonanțe. În cadrul scurtei discuții pe care am avut-o cu reprezentanții PNL, au subliniat principalele motive care în opinia dânșilor constituie aspecte de neconstituționalitate și pentru care ne-au cerut să le examinăm și să sesizăm CCR. O vom face în cel mai scurt timp cu putință. Lucrăm la ambele ordonanțe. (…) Nu am luat o decizie. Anul acesta categoric (vom lua o decizie — n.r.), a afirmat Victor Ciorbea.

Liberalii i-au solicitat Avocatului Poporului să conteste, la Curtea Constituțională, OUG 82/2017 referitoare la Pilonul II de pensii.

PNL consideră că decizia Guvernului încalcă drepturile constituționale la proprietate și la pensie. Executivul a redus de la 5,1% la 3,75% contribuția către pilonul II privat de pensii.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține însă că sumele nu se vor modifica, pentru că salariul mediu va crește de la 1 ianuarie 2018 cu 20%.

Pentru că măsura a fost adoptată prin ordonanță de urgenţă, doar Avocatul Poporului o poate contesta la Curtea Constituțională.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite