Ciolacu: Suntem pregătiți pentru moțiunea de cenzură, avem o majoritate confortabilă împreună cu ALDE

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
30 mai 2019, 23:31

„Ţinând cont de votul cu care am fost eu ales, zic că suntem destul de pregătiţi. Sper că nu e nicio problemă. (…) Noi avem o majoritate confortabilă, iar moţiunea de cenzură, după cum bine ştiu, este votată de către ambele camere. Matematica arată că alianţa PSD cu ALDE, la Cameră şi Senat, avem majoritate. (…) Da, şi fără UDMR, oricum UDMR nu a votat vreodată la moţiunile de cenzură. Nu cred că este o problemă şi dacă se sucesc spre opoziţie”, a afirmat Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la postul România TV, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va rezista coaliţia majoritară şi în cazul în care unii parlamentari ai PSD şi ALDE ar pleca spre partidele din opoziţie, Ciolacu a răspuns că el consideră că fuga de parlamentari social-democraţi spre PRO România s-a încheiat.

„Cred că ce a fost de plecat a plecat deja. Multe persoane au plecat emoţional, iar la altele a fost o exagerare şi o greşeală a partidului prin excludere. Eu am votat împotrivă la orice fel de excludere”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, el a subliniat că, în prezent, prioritatea PSD este reorganizarea internă a partidului, precum şi „reconectarea la familia social-democrată europeană”.

El a mai arătat că este nevoie în luna iunie de un congres al partidului în care să se facă o modificare a statutului formaţiunii în privinţa prevederilor referitoare la alegerea şi revocarea preşedintelui partidului, pentru care în prezent este nevoie de un vot al tuturor membrilor partidului. „Vom avea un congres cel puţin pentru desemnarea candidatului la preşedinţie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Social-democratul a fost ales miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în funcţia de preşedinte al acestui for. El a obţinut 172 de voturi „pentru” şi 120 ”împotrivă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite