Ciolacu, replică pentru Orban: Pentru cei 53% primari PSD aţi alocat un pic peste 100 mii lei, iar pentru 33% primari PNL aţi alocat triplu. Mai aveţi tupeul să le vorbiţi cetăţenilor despre bun simţ?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
23 decembrie 2019, 08:53

„Bun-simţ, domnule Orban, este să aloci banii publici, transparent, în funcţie de nevoile reale ale comunităţilor locale şi indiferent de cine sunt conduse. Neruşinare este să pedepseşti cetăţenii pentru că sunt conduşi de un primar de altă culoare politică. Aşa cum aţi făcut dumneavoastră acum trei zile, când aţi golit ilegal fondul de rezervă către primarii PNL”, a scris Ciolacu, duminică, pe Facebook.

El susţine că actualul guvern alocă mai mulţi bani primarilor PNL, decât edililor de la PSD.

„Chiar dacă matematica nu este domeniul dumneavoastră forte, cifrele sunt clare: pentru cei 53% primari PSD aţi alocat 100.707 mii lei, iar pentru 33% primari PNL aţi alocat triplu, 283.670 mii lei. Şi mai aveţi tupeul să le vorbiţi cetăţenilor despre bun simţ… PS: Nu o mai jigniţi pe Gabriela Firea. Dacă aveţi curaj, candidaţi împotriva ei în alegeri. Sau vă e frică că luaţi 11% ca data trecută?”, i-a mai transmis Ciolacu lui Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că cererea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, privind alocarea a 667 milioane de lei, i se pare „lipsită de bun-simţ”, în condiţiile în care peste 1.500 de localităţi din ţară se confruntau cu probleme financiare.

„Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar a cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe şi impozite plătite şi din Moldova, unde oamenii au nivel de viaţă mult mai scăzut, (…) alimentat cu taxe şi impozite plătite şi de cetăţenii din Oltenia, şi de cetăţenii din Braşov, (…) toată lumea plăteşte la bugetul de stat. (…) Mi-a solicitat (Gabriela Firea – n.r.) să îi aloc din fondul de rezervă al Guvernului 667 de milioane. Nu pot să aloc Bucureştiului 667 de milioane în condiţiile în care erau peste 1.500 de localităţi care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să poată să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi sau salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite