Ciolacu: Am decis depunerea solicitării privind înfiinţarea unei comisii de anchetă privind ‘falsificarea’ datelor pandemiei

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
29 martie 2021, 13:34

Am decis astăzi în Biroul Permanent Naţional depunerea solicitării privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care priveşte falsificarea datelor pandemiei. Pandemia este o problemă de siguranţă naţională, iar difuzarea de informaţii false pe această temă este extrem de gravă şi penală. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparenţă şi să voteze înfiinţarea acestei comisii, altfel USR este părtaş la aceste falsificări”, a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PSD.

El a adăugat că reprezentanţii PSD au declarat timp de un an că „s-au falsificat” date ca să se poată organiza alegerile în România, iar comisia de anchetă va pleca de la aceste afirmaţii în analiza sa, precum şi de la postarea de pe Facebook a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu privire la raportările cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2.

Întrebat ce date consideră că au fost falsificate, Ciolacu a răspuns: „Ne-a explicat domnul ministru foarte clar cum nu s-au raportat ultimele două zile, iar unde erau focare de epidemie au fost scoase din prognoze”.

„Este o lipsă de transparenţă totală. Este evident, netestându-se nu ştim de fapt adevărul, dar sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul şi sunt ferm convins că USR nu va dori să fie părtaş la manipulările din timpul Guvernului Orban”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite