Ciolacu, scrisoare către Iohannis: Vă cer să fiți român! Liderul PSD: Sunt indignat pentru cum sunt alocați banii către administrațiile locale. Comunități întregi nu primesc niciun leu, pentru că au îndrăznit să nu voteze PNL și USR

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
18 decembrie 2020, 13:58

„Vă scriu cu indignarea pe care cu siguranță o vor avea milioane de români după ce vor lua act de modul în care sunt împărțiți banii publici către comunitățile locale de către actualul Executiv condus de PNL. Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcționare și asistența socială sau protecția copilului este de-a dreptul scandaloasă! Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetățeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, se arată în scrisoarea lui Ciolacu.

El spune că este „un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sancționat sever prin vot pentru modul catastrofal în care a guvernat”.

„În loc să își însușească sancțiunea populară și să își corecteze conduita politică, acest partid continuă să îi împartă pe români în buni și răi, după culoarea partidelor pe care le votează. O astfel de politică primitivă este total inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene! Aceasta în mod sigur nu este calea europeană pe care și-o dorește acest popor! Fac așadar apel la rolul de mediator pe care vi-l conferă Constituția în calitatea dumneavoastră de președinte al tuturor românilor. Vă solicit să interveniți imediat pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit! Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid! Vă solicit să restabiliți echilibrul în societatea noastră care a fost prea mult timp divizată de ostilitatea, ranchiuna și agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali”, adaugă liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu menționează că „nu mai este timp de confruntări politice”.

„Suntem în plină criză sanitară, iar la orizont se anunță o criză economică de proporții. Mai mult decât oricând este nevoie de înțelepciune, de echilibru, de conlucrare și de echitate socială. În numele comunităților locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare vă cer să fiți președintele tuturor românilor! În numele milioanelor de concetățeni pedepsiți în mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, vă cer să fiți român! În numele miilor de copii șterși de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice vă cer să fiți om”, conchide președintele PSD.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite