Ciobanii preferă să vândă mieii la export din cauza condițiilor drastice de sacrificare și de comercializare

Cu 4 săptămâni înainte de Paști, crescătorii de oi spun că mieii vor fi numai buni de sacrificat, doar că prețul lor ar putea fi mai mare. Chiar și așa, ciobanii tot au nemulțumiri legate de condițiile drastice de sacrificare, dar și de comercializare. În consecință, preferă să vândă animalele vii, la prețuri mai mici. Carcasa poate ajunge până la 25 de lei kg.

31 Martie 2019, 11:01 Știrile TVR |
Mieii, mai buni la export decât în piețe
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La final de iarnă, ciobanii din Sibiu şi-au făcut primele calcule: mieii născuți la începutul anului vor avea peste 20 de kilograme în ajun de Paşti. Sunt suficienți, și totuși crescătorii nu sunt mulțumiți.

De multe ori ciobanii preferă să vândă animalele vii, cu 12-13 lei pe kilogram, la jumătate din cât ar încasa pe animalul gata sacrificat.

Dar, în România, mieii nu au căutare decât în preajma Paștelui. În rest, singura soluție pentru a-i vinde este exportul.

Pentru cei cu contracte la export, sacrificarea în abatoare rămâne o problemă, așa că multe animale iau calea străinătății.

Cererea de carne de oaie este încă mică pe piața internă, dar fermierii au la dispoziție o nouă rută de export - la începutul anului s-au reluat tranzacţiile spre Iran.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI