Cinematograf în plină pandemie, în Franța

18 martie 2021, 08:06

Totul a fost pregătit că la carte înainte de sosirea spectatorilor. Geluri, măști obligatorii, distanțare socială și un scaun ocupat din două. Cei 100 de spectatori s-au bucurat să vadă un film la cinema după atâta timp.

Locurile în care ne contaminăm de COVID nu sunt teatrele şi cinematografele. Eu cred că este mai riscant dacă mergem la cumpărături, de exemplu.

Asociația Independentă de Film și Grupul național de cercetare în domeniul cinematografiei au găsit o falie legală pentru aceste eveniment, și anume, un decret care autorizează proiecțiile care au caracter profesional. Spectatorii completează un chestionar iar distribuitorul va ști cum să-și facă strategia pentru momentul în care filmul va fi gata pentru marele public.

”Există într-adevăr ceva de neînţeles în faptul că rămân închise cinematografele. Este într-adevăr ceva de neînţeles. Ştim că un cinema nu este un loc contagios şi periculos, oamenii sunt extrem de responsabili”, spune MATHIEU AMALRIC, actor şi regizor.

De aproape un an sălile de cinema sunt închise iar reluarea activității a fost de multe ori amânată. Autoritățile pregătesc noi măsuri restrictive, în încercarea de a încetini evoluția pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri