Cine nu are internet nu depune declarația unică. Rezolvarea ANAF: campanie de informare... online

Criticat dur din toate părțile din cauza birocrației, ANAF-ul s-a reinventat! Acum, unele formulare se depun doar online, așa că persoanele care nu au acces la internet sau care nu știu să folosească un calculator nu-și mai pot depune declarațiile unice. Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Administrația financiară a lansat și o campanie de informare, însă doar în mediul virtual.

18 Martie 2019, 20:07 |
ANAF ”reloaded”
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ion Păduroiu are 87 de ani şi a lucrat o viaţă la Institutul de studii și proiectări energetice. Nu a avut niciodată internet, aşa că s-a dus personal la Administrația financiară să depună declarația unică, după ce a câștigat 6.000 de lei anul trecut de pe urma unor fonduri private.

Administrația financiară a precizat pentru Știrile TVR că în unele sedii există inspectori care consiliază persoanele și chiar le pun la dispoziție un calculator, doar că lista acestora o puteți consulta tot online.

Culmea este că la Sectorul 1, unde a mers și domnul Păduroiu, nici consilierii nu l-au putut ajuta.

Protecția datelor personale îi împiedică pe inspectori să le facă o adresă de e-mail contribuabililor și, oricum, nu intră în atribuțiile lor. Chiar dacă ar putea, activarea contului pentru depunerea declarației unice poate dura și câteva zile.

Pentru a-i ajuta pe contribuabili, reprezentanții ANAF au realizat chiar și un film cu instrucțiuni de depunere online a declarației unice. Săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire cu persoanele care au nelămuriri privind plata taxelor sau depunerea documentelor. Desigur, la toate aceste informații vor avea acces doar cei cu internet, pentru că întâlnirea este una virtuală, pe pagina de Facebook a instituției.

Singura veste bună este că data limită pentru declarația unică a fost prelungită până la 31 iulie, așa că mai aveți timp să deslușiți tainele internetului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 23°C
IASI 21°C 21°C
CLUJ 18°C 16°C
CONSTANTA 21°C 23°C
CRAIOVA 21°C 22°C
BRASOV 20°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI