Cine nu are internet nu depune declarația unică. Rezolvarea ANAF: campanie de informare… online

18 martie 2019, 20:07

Ion Păduroiu are 87 de ani şi a lucrat o viaţă la Institutul de studii și proiectări energetice. Nu a avut niciodată internet, aşa că s-a dus personal la Administrația financiară să depună declarația unică, după ce a câștigat 6.000 de lei anul trecut de pe urma unor fonduri private.

Administrația financiară a precizat pentru Știrile TVR că în unele sedii există inspectori care consiliază persoanele și chiar le pun la dispoziție un calculator, doar că lista acestora o puteți consulta tot online.

Culmea este că la Sectorul 1, unde a mers și domnul Păduroiu, nici consilierii nu l-au putut ajuta.

Protecția datelor personale îi împiedică pe inspectori să le facă o adresă de e-mail contribuabililor și, oricum, nu intră în atribuțiile lor. Chiar dacă ar putea, activarea contului pentru depunerea declarației unice poate dura și câteva zile.

Pentru a-i ajuta pe contribuabili, reprezentanții ANAF au realizat chiar și un film cu instrucțiuni de depunere online a declarației unice. Săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire cu persoanele care au nelămuriri privind plata taxelor sau depunerea documentelor. Desigur, la toate aceste informații vor avea acces doar cei cu internet, pentru că întâlnirea este una virtuală, pe pagina de Facebook a instituției.

Singura veste bună este că data limită pentru declarația unică a fost prelungită până la 31 iulie, așa că mai aveți timp să deslușiți tainele internetului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite