Cine este Viorica Dăncilă: Europarlamentar, șefa femeilor din PSD și a unor filiale de partid din Teleorman

16 ianuarie 2018, 19:26

Viorica Dancilă s-a născut la Roșiori de Vede, în județul Teleorman, și este membră PSD de 22 de ani. De formaţie inginer, are şi un master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. A fost şi profesoară de liceul din Videle, apoi a lucrat ca inginer petrolist, iar din 2009 este europarlamentar. A condus femeile pesediste din Teleorman, iar din 2015 este lidera organizației naționale de femei a partidului.

Viorica Dancilă și-a făcut un scop din promovarea femeilor social-democrate în diverse funcții.

Liviu Dragnea: „Niciodată, până acum, nu m-a înșelat nicio femeie din PSD. Nu mi-a înșelat așteptările, vreau să spun”.

În Parlamentul European, Viorica Dancilă și-a concentrat activitatea pe chestiuni legate de eradicarea sărăciei și discriminare, dar și pe promovarea specificului României.

Şi a luat apărarea Guvernului Grindeanu în Parlamentul European, atunci când s-a discutat despre Ordonanţa 13 şi protestele care au dus la retragerea ei.

Viorica Dancilă s-a remarcat în ultimele zile prin criticile la adresa lui Mihai Tudose. I-a reproșat fostului premier că are un comportament neadecvat cu femeile din guvern, începând cu momentul debarcării lui Sevil Shhaideh și a Rovanei Plumb, dar și că a umilit-o pe Carmen Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite