Cine este Ri Chun-hee, crainica tv din Coreea de Nord care, de 40 de ani, anunță lumii testele nucleare și moartea liderilor de la Phenian

9 septembrie 2017, 11:50

Testul bombei cu hidrogen, concepută pentru a fi montată pe racheta noastra balistică intercontinentală, a fost un succes perfect„.

Anunțul despre cel de al șaselea test nuclear de săptămâna trecută a fost citit cu mare bucurie și pe un ton exaltat de crainica Ri Chun-hee. Ea este cea care, de la pupitrul televiziunii de stat nord-coreene, a dat toate marile vești în ultimii 40 de ani. A zâmbit cu mare satisfacție de fiecare dată când a anunțat testele nucleare, a țipat ori de câte ori a vorbit despre „diavolii din Vest”.

Cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă, de data asta fără chimonoul roz, tot ea a fost cea care a anunțat morțile dictatorilor nord-coreeni, Kim Ir Sen și Kim Jong-Il.

(w500) Ri Chun-he

Anunţ cu cea mai mare tristeţe că marele nostru lider Kim Jong-il a decedat astăzi, 17 decembrie 2011, din cauza unei boli neprevăzute, în timp ce pregătea o vizită de lucru„.

Ri s-a nascut în 1943, într-o familie foarte săracă, a studiat teatrul înainte de a se angaja la televiziunea de stat în 1971, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai cunoscuți crainici de televiziune din lume. Cu toate că s-a retras din activitate în 2012, Kim Jong-un a reactivat-o pentru a transmite mesajele sale întregii lumi, într-un stil dictatorial asertiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite