Cine este medicul rănit grav după ce a încercat să salveze pacienți din incendiul de la secția ATI a SJU Neamț. Nelu Tătaru: Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate

Medicul Cătălin Denciu
Medicul Cătălin Denciu
15 noiembrie 2020, 00:24

Cătălin Denciu era medicul ATI de gardă sâmbătă seară, când a izbucnit incendiul.

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a spus managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

El a suferit arsuri grave pe 80 % din suprafața corpului și „este conștient”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

 

„Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Medicul va fi transferat în Belgia, după evaluarea de la Floreasca. Spitalul Militar Redina Astrid din Belgia și-a dat acordul. O decizie finală ar urma să fie luată duminică dimineață.

Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că, în timpul pandemiei de Covid 19, Belgia nu accepta pacienți din străinătate.

„Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a precizat ministrul Sănătății.

O aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în Belgia pe medicul erou.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite