Cine a ajutat echipa TVR care a transmis corespondențe de război din Ucraina? Români inimoși și curajoși, cărora le mulțumim!

15 martie 2022, 22:25

Angela Bota este româncă de-a noastră din Cernăuți. Este ghid turistic și directorul complexului muzeal de la universitatea din orașul bucovinean. A acceptat să însoțească echipa TVR timp de 7 zile prin zona de conflict. Inclusiv la Jitomir, unde rușii au bombardat un bloc de locuințe chiar în seara în care echipa TVR era acolo.

ANGELA BOTA, traducătorul TVR în Ucraina: Am vrut să vă ajut în primul rând pentru țara mea, în aceste 7 zile eu am văzut cu ochii mei ce durere și ce dezastru sunt …

Cel mai mult au impresionat-o lacrimile refugiaților care au lăsat totul în urmă și au fugit din calea războiului.

ANGELA BOTA, traducătorul TVR în Ucraina: Nimeni nu a spus că „noi nu vom birui”, deci toți spuneau, în dezastrul în care erau, că „noi vom birui” și „noi vom fi Ucraina” și „noi vom rămâne în Ucraina” și totul va fi bine.

Echipa noastră a fost sprijinită și de consulul general de la Cernăuți, Irina Stănculescu. Însă cel mai mare ajutor l-a acordat Consulatul bebelușilor români născuți de mame surogat la Kiev. Cinci copii au fost evacuați în ultimele zile din zona de conflict.

IRINA STĂNCULESCU, consulul general al României la Cernăuți: Au fost aduși de la Kiev cu ambulanța privată, iar în cadrul Consulatului am emis certificatele de naștere românești și titlurile de călătorie pentru a trece frontiera. În cursul săptămânii trecute s-a mai născut un bebeluș și mai urmează să se nască, până la sfârșitul acestei luni, încă doi.

Lista românilor care au ajutat refugiații și echipa TVR este însă mult mai lungă. Noi le mulțumim tuturor, chiar dacă unii dintre ei au preferat să rămână anonimi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite