Cinci tineri din proiectul soților Nedea din Iași „Studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi” au intrat anul acesta la Medicină

28 iulie 2022, 21:10

Mircea Nedea a visat o viaţă întreagă să fie medic. A devenit în schimb profesor, dar visul i s-a împlinit de peste 100 de ori.

Din 2011 are, alături de soția lui, un proiect de suflet, care a schimbat multe destine. Ajută liceenii fără posibilități financiare să devină medici.

Deși a ieșit la pensie, continuă să pregătească gratuit elevi.

Prof. Mircea Nedea, iniţiatorul proiectului: E necesar pentru că sunt copii defavorizați și de ei nu are grijă nimeni și ne-am hotărât să avem noi grijă pentru că printre ei sunt oameni de mare valoare.

Cu ajutorul proiectului „Studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi”, 137 de tineri pregătiţi gratuit de soţii Nedea au intrat la Medicină. 79 dintre ei au absolvit deja facultatea. 5 au reușit să intre la Medicină în acest an.

Foștii elevi își aduc aminte cu mare drag de cei 2 profesori.

Ștefana Coțofanu, studentă: Pe domnul profesor l-am avut și la clasă și este o onoare să fiu și în proiectul lui. Pentru mine înseamnă foarte mult.

Petronela Ciobotaru, studentă: Au avut foarte multă răbdare. Eu sunt foarte curioasă și ei mereu m-au tratat cu răbdare.

Malia Moraru, studentă: Eu am fost ajutată și aș vrea și eu pe viitor să dau altor elevi ajutor.

Proiectul „Studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi” este susținut de Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Asociația „Alexandru Ioan Cuza” și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite