Cinci români au murit în explozia de la uzina chimică din Cehia

23 martie 2018, 08:12

În explozia produsă la uzina chimică Unipetrol din orașul Kralupy nad Vltavou, situat în nordul capitalei Praga, au mai fost rănite două persoane. Victimele au arsuri grave, dar sunt în stare stabilă.

Potrivit autorităților cehe, deflagrația s-a declanșat în timpul reconstrucției unuia dintre rezervoarele de combustibil, însă acum situația este sub control.

Cauzele accidentului nu au fost deocamdată stabilite. Ancheta este în desfășurare.

__________________________

ACTUALIZARE Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetățeni români. Numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment a urcat la 5. Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanțe familiilor victimelor.

Ancheta declanșată de autoritățile cehe este în curs de desfășurare, precizează MAE.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat și unitățile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor celorlalți doi cetățeni români decedați.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Șeful statului le-a solicitat autorităților române să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistența de care au nevoie.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe.

Mesajul șefului executivului: „Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, între care și cetățeni români. Transmit întreaga mea compasiune și solidaritate familiilor îndurerate”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite