Cinci restaurante din România participă la „Goût de France”. Maeştri bucătari din 150 de ţări aduc un omagiu bucătăriei franceze

17 martie 2017, 20:15

Pe 21 martie mii de restaurante din toată lumea vor celebra execelenţa prin reţete inspirate din savoir-fair-ul francez. Ambasadele Franţei din toată lumea sunt şi ele parte din proiect. Pretenţiile sunst mari: rafinament, eleganţă, reinvetarea reţetelor consacrate.

Chef Cesar este chilian. De trei ani s-a stabilit la Bucureşti şi vrea să impresioneze pe toată lumea la festivalul gastronomiei frantuzeşti.

A gătit piep de raţă cu smochine, soufle de cartofi dulci, fois gras cu alune de pădure în crustă de nucă de cocos, cremă fresh de ierburi, somon marinat în casă şi un desert divin.

Chef Marian a ales un platou ca o explozie de culoare.

Unele restaurante sunt pentru a doua oara selectate pentru Gout de France / Good France.

Lista restaurantelor participante a fost validată de un comitet internaţional. În acest an se pune mare accent şi pe formarea profesională. Mii de elevi ai şcolilor de bucătari vor găti alături de chefi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite