Cinci orașe din Lugansk, bombardate de ruși. Rasputița și a doua primăvară ucraineană împotmolesc din nou forțele Moscovei. Capcana de la nord de Kiev, valabilă și în est

12 aprilie 2022, 16:03

Oraşele Severodoneţk, Lisiceansk, Kreminna, Novodrujesk şi Rubijne au fost din nou bombardate, a anunțat astăzi șeful administraţiei militare regionale din provincia Lugansk, Serhii Haidai.

12 clădiri rezidenţiale au fost lovite de proiectile.

”În oraşele Kreminna, Severodoneţk şi Lisiceansk au loc zilnic evacuări”, dar ”este foarte dificil să evacuăm oameni din oraşele Popasna şi Rubijne”, întrucât acestea sunt ocupate parţial de trupele ruse şi în unele zone bombardamentele sunt constante, a explicat oficialul ucrainean.

Ploile puternice ar putea îngreuna înaintarea trupelor ruse.

Acestea au început în ultimele zile să adune sute de unităţi de echipament greu, aducându-le mai aproape de linia frontului. Aceasta sugerează că ofensiva ar putea începe astăzi sau mâine, dar astăzi plouă. Conform prognozei, va ploua mai multe zile”, a explicat Serhii Haidai.

Ploaia ar putea forţa vehiculele militare ruse să folosească şoselele, ceea ce le-ar transforma în ţinte uşoare pentru defensiva ucraineană.

Statul Major al armatei ucrainene a anunţat marţi că trupele ruse continuă să se regrupeze de-a lungul graniţelor de est ale Ucrainei şi că se aşteaptă la noi atacuri ruseşti pe direcţia localităţilor Popasna, din provincia Lugansk, şi Kurakhove, din provincia Doneţk, ”cu obiectivul de a atinge graniţele administrative ale provinciei Doneţk.

Armata ucraineană avertizase luni că se aşteaptă ”foarte curând” la o ofensivă rusă în est, partea Ucrainei devenită ţinta prioritară a Kremlinului după retragerea trupelor ruse din jurul Kievului şi din nord.

Pe teren, Rusia îşi consolidează şi își reaprovizionează forţele din Donbas, în timp ce trupele ucrainene îşi consolidează poziţiile în est, în aşteptarea ofensivei ruse, săpând tranşee şi instalând mine pe marginea şoselelor.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite