Cinci cetățeni germani suspectați de terorism, arestați în Bulgaria. Călătoreau de la București la Istanbul

Arhivă
Arhivă
20 aprilie 2017, 20:21

Autoritățile bulgare au arestat pe 12 aprilie cinci cetățeni germani suspectați de implicare în activități teroriste, a anunțat joi Agenția de stat bulgară pentru securitate națională (SANS), citată de agențiile BTA și Xinhua, preluate de Agerpres.

Cei cinci, între care și un minor, au fost arestați la punctul de frontieră Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia, în timp ce călătoreau cu trenul de la București către Istanbul.

Cei patru adulți au fost expulzați în Germania, iar minorul va fi preluat de familia sa din Germania.

Agenția de stat bulgară pentru securitate națională menționează că autoritățile bulgare au motive suficiente să considere că suspecții sunt simpatizanți ai unei organizații teroriste. Comportamentul lor prezintă semne de radicalizare, tipice combatanților teroriști străini.

Cei patru adulți au fost implicați în susținerea unei organizații teroriste active în Siria și Irak. Minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste.

Autoritățile germane le-au interzis celor cinci să părăsească teritoriul Germaniei pentru a-i împiedica să se alăture mișcărilor teroriste din Siria și Irak. Unul dintre ei folosea un pașaport aparținând unui alt cetățean german.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite