COVID19. Cinci bărbați infectați în grupul persoanelor revoltate pentru că trebuie să stea în carantină la granița de vest. Raed Arafat face apel la responsabilitate

12 martie 2020, 09:47

Este vorba despre cinci bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia, luni, care au intrat în țară pe la vama Nădlac și au fost duși în carantină.

Fac parte din grupul celor care s-au revoltat cu o seară înainte fața de condițiile oferite în spațiile în care trebuie să stea în carantină, nemulțumiți că nu pot pleca spre casele lor. Încă un exemplu de situație în care persoanele nu își dau seaman că pot infecta alte persoane.
Cei cinci trebuie să ajungă la Spitalul din Timișoara.
Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate, miercuri seară la TVR. El a arătat că plasarea în carantină ajută la restrângerea răspândirii virusului.

Uitați-vă, dacă acești cinci nu erau carantinați, erau cu familiile lor, acolo poate erau și persoane în vârstă, mai pupau mai salutau pe cineva și acum erau vreo 200,300 de contacți în țară. Noi am dat un sfat, foarte clar. Să nu vină, dacă sunt în zona grav afectată să rămână in casele lor și sa respecte indicațiile autorităților unde sunt. Cum ar fi Italia. S-au hotărât să vina, contrat sfaturilor. Ei dacă vin au contact cu familia, de regulă cu bunicii cu părinții și asta le pune viața în pericol. Alții nu au vrut să asculte, să anunțe. Au încercat să vină prin Giurgiu prin altă parte, să nu spună de unde vin aceste situații fac ca managementul să devină mai greu, a spus Arafat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite