UPDATE Şapte persoane au fost ucise şi alte 11, rănite în atacurile cu bombe din Lvov

Atacuri in Lviv
Atacuri in Lviv
18 aprilie 2022, 09:57

ACTUALIZARE 13.20: Ca urmare a atacului de dimineață asupra Lvov, numărul morților a crescut la 7 persoane, iar cel al răniţilor, la 11 persoane.

Potrivit autorităților orașului, 4 rachete au lovit depozitele și încă una a lovit o benzinărie.

ACTUALIZARE 10.35: Şase persoane au fost ucise şi opt rănite în lovituri cu rachete asupra oraşului Lvov, din vestul Ucrainei, în această dimineaţă, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozystkiy.

Trei rachete au lovit infrastructura militară, în timp ce una a lovit o unitate de înlocuire a anvelopelor auto, scrie The Guardian care citează Reuters.

Agenția de știri RIA transmite o serie de afirmații din partea armatei ruse care a anunţat că „artileria a lovit peste noapte 18 posturi de comandă în Ucraina şi au distrus 16 instalații militare ucrainene, opt vehicule blindate ucrainene, a doborât trei avioane ucrainene și 11 drone.”

Agenția de presă de stat rusă Tass publică o declarație a ministerului rus al apărării în care spune că forțele ruse au lovit peste noapte 315 ținte ucrainene în total. Ei spun că au distrus peste noapte patru depozite de arme și echipamente militare în Ucraina cu rachete Iskander.

Niciuna dintre afirmații nu a fost verificată independent, scrie The Guardian.

_________________________________________________________

Cinci rachete au lovit orașul Lvov din vestul Ucrainei, a anunţat, luni, primarul oraşului, Andrii Sadovyi, într-un mesaj postat pe Facebook. Pe teren au fost deja trimişi salvatorii, dar nu se ştie încă dacă sunt victime ale atacurilor. Reporterii aflaţi în Lvov relatează că din mai multe zone ale oraşului se vede fum negru, semnul unor incendii.

Cel puțin cinci explozii au avut loc în vestul oraşului Lvov, aflat lângă granița Ucrainei cu Polonia.

Deocamdată, nu există date oficiale despre victime sau pagube, dar fum gros, negru și gri se ridică de la locul exploziilor, relatează BBC, care citează reporterii aflaţi la faţa locului. Echipa BBC relatează că a văzut o rachetă în zbor.

O alarmă de raid aerian a sunat cu aproximativ 45 de minute înainte de explozie.

Săptămâna trecută, administratorii orașului a raportat că mai multe rachete de croazieră rusești au fost distruse de incendiile antiaeriene.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite