Cinci aparate de ventilație mecanică au fost donate Spitalului Victor Babeș din Timișoara

Cinci aparate de ventilație mecanică au fost donate Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara. Noile echipamente vor fi folosite pentru tratamentul bolnavilor de Covid 19.

13 Noiembrie 2020, 16:58 (actualizat 13 Noiembrie 2020, 17:02) |
Cinci aparate de ventilație mecanică au fost donate Spitalului Victor Babeș din Timișoara

Cinci aparate de ventilație mecanică pentru pacienții cu dificultăți majore în respirație au ajuns vineri la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara. Dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilația invazivă și non invazivă, dar și în situația în care este necesar transportul pacientului intubat.

Aceste aparate asigură concentrația de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan. Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primește volumul de aer necesar funcționarii organismului. Cele cinci ventilatoare vor fi instalate în Secția de Anestezie Terapie Intensivă. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienților infectați cu SARS COV 2.

„Aceste aparate de ventilație mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS COV 2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului”, a explicat Mirela Porosnicu, coordonatorul Secției ATI a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara.

Donația de ventilatoare are valoarea de 75.000 de Euro și a fost făcută de o companie care are mai multe drogherii în România.

„La nivelul grupului dm au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm cinci pentru Timișoara, pentru spitalul Victor Babeș. Achiziția este în valoare de 75 000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul”, a declarat Cristian Crișan, administrator filialei din România.

Autoritățile locale anunță că vor încerca să aducă la Timișoara și alte aparate.

„În cadrul proiectului nostru “Oxigen pentru Timișoara” vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen și chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienților aflați în stare foarte gravă. Tot astăzi, impreună cu un grup de ONG-uri din Timișoara, cu Fundația Comunitară Timișoara, vrem să inițiem un call către populație, către firmele din Timișoara, pentru a face donații pentru achiziția de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile“, a spus Dominic Fritz primarul Timișoarei.

În dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara mai sunt 22 de aparate de ventilație mecanică. Alte șase asemenea dispozitive au fost transferate unor unități sanitare implicate în lupta anti-COVID 19.

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI