Cinci ani de la tragedia de la Colectiv fără mari schimbări. Președintele Iohannis a promulgat legea care le permite răniţilor decontarea tratamentului pe toată durata vieții

30 octombrie 2020, 07:18

Mihai Grecea s-a întors astăzi în fața clubului unde era să își piardă viața. În acea seară cumplită, a făcut parte din echipa de cameramani veniți să filmeze concertul trupei rock Goodby to Gravity. Mihai a surprins imaginea cu focul care se întinde pe stâlpul capitonat cu burete. În busculada din containerul de la intrare, a căzut, dar a reușit să își revină și să iasă.

Mihai a supraviețuit după ce ce a fost conectat la un aparat extern care l-a ajutat să respire. Avea arsuri ale căilor respiratorii. Imaginile filmate de el i-au ajutat pe anchetatori să reconstituie tragedia și fac parte acum din filmul Colectiv al regizorului Alexander Nanau, propunerea oficială a României pentru premiile Oscar 2021.

Întreaga zi, în fața clubului Colectiv, oamenii au adus flori și lumânări.

Președintele, premierul și ambasadorul SUA au venit și ei să se reculeagă în fata clubului unde și-au pierdut viață tinerii, iar Patriarhia a trimis un sobor de preoți.

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA: „Astfel de lucruri nu ar trebui să se mai repete. E o tragedie şi cred că, dacă aplicăm regulile statului de drept, am evita toate problemele de acest fel”.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea care acordă tratament medical pe viață pentru victimele din Colectiv.

Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor

Câteva sute de persoane au format vineri seara un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. Oamenii s-au strâns apoi în fața clubului Colectiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă