Cinci angajați din rândul personalului medical de la Spitalul Militar din Galați, depistați cu COVID-19

Cinci persoane din rândul personalului medical de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" din Galaţi au fost depistate pozitiv cu COVID-19, în urma testării a nouă persoane cu suspiciune de infecţie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

27 Martie 2020, 13:02 (actualizat 27 Martie 2020, 16:22) |
Spitalul Militar de Urgenţă

În prezent, în Spitalul Militar din Galaţi se află internat un singur pacient în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar, precizează ministerul.

În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi.

Totodată, MApN arată că, în urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că încă 19 angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost depistaţi, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi pentru depistarea contacţilor apropiaţi pentru cei nou confirmaţi. Spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficienţă a anchetei epidemiologice, afirmă sursa citată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI