Cinci alpiniști români au atins vârful celui mai înalt vulcan din lume

Cinci alpiniști români au atins vârful celui mai înalt vulcan din lume
Cinci alpiniști români au atins vârful celui mai înalt vulcan din lume
19 decembrie 2019, 11:27

În aceeași expediție, pe 11 decembrie, Altitude Expeditions Team, din care fac parte cei cinci alpiniști, a devenit prima echipă din România care a urcat, cu succes, pe vârful San Francisco, la 6.016 metri. San Francisco face parte din lanțul vulcanic natural de la granița Chile cu Argentina din deșerul Atacama, la poalele sale fiind pasul omonim, un culoar de mare altitudine ce face legătura între cele două țări.

„A fost o expediție deosebită care și-a propus atingerea celui mai înalt vulcan din lume și a unui vârf de peste 6.000 de metri în deșertul Atacama. Altitude Expeditions Team a fost formată din oameni bine pregătiți fizic și mental care își doreau și era în puterea lor să încheie cu succes această încercare. Cele două săptămâni petrecute în deșert, cu vânt, temperaturi scăzute și uzură specifică perioadei de aclimatizare și apropiere de vârfurile propuse au făcut ca bucuria reușitei să fie și mai mare”, declară Ovidiu Popescu., potrivit Mediafax.

Vârful San Francisco este granița naturală între Chile și Argentina, în Munţii Anzi din Los Gama şi este înconjurat de lagune cu apă sărată și munți vulcanici de peste 6000 de metri.

Având 6.893 de metri altitudine, Ojos Del Salado este cel mai înalt vulcan de pe planetă și al doilea munte ca înălțime din America de Sud, după Aconcagua – 6.962 de metri. Este considerat un vulcan activ, ultima erupție cunoscută fiind în urmă cu 1300 de ani. Face parte din Circuitul Seven Volcanoes al celor mai înalți vulcani de pe fiecare din cele 7 continente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite