Cîmpeanu: Masca de protecţie, absolut necesară în interior. Pentru profesorii cu vulnerabilităţi certificate medical se pot adopta măsuri să rămână în online

Masca de protecţie este "absolut necesară" în interior, fiind cea mai importantă măsură de protecţie împotriva noului coronavirus, iar vaccinarea poate pune capăt acestei crize sanitare, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a mai spus că pentru profesorii care au "vulnerabilităţi" certificate medical de către Medicina Muncii există soluţii astfel încât aceştia să predea online.

06 Septembrie 2021, 14:58 (actualizat 06 Septembrie 2021, 15:00) |
Sorin Cîmpeanu

"Masca de protecţie - absolut necesară în interior. (...) Masca este cea mai importantă măsură de protecţie. (...) Vaccinarea fiind singurul act care poate pune capăt acestei crize, restul măsurilor - mască de protecţie, distanţare, aerisire, reguli de igienă - ne ajută să ţinem sub control pandemia până când vom reuşi să-i punem punct. Vom reuşi doar atunci când vom convinge că vaccinarea este singurul act medical care poate pune capăt acestei crize sanitare. Ca ministru al Educaţiei voi face tot posibilul ca şcolile să rămână cât mai mult timp deschise cu prezenţă fizică şi să asigurăm cele mai bune condiţii şi din perspectivă educaţională dar şi din perspectiva protecţiei sanitare", a spus ministrul , în cadrul dezbaterii "Vaccinul anti-COVID pentru copii: cum ne protejăm copiii, odată ce începe şcoala?", organizată de Salvaţi Copiii România.

Ministrul Educaţiei a afirmat că în fiecare şcoală va fi desemnată o persoană care să faciliteze întâlnirile între persoane cu competenţe medicale şi părinţi.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că pentru profesorii care au "vulnerabilităţi" certificate medical de către Medicina Muncii există soluţii astfel încât aceştia să predea online.

"Pentru colegii cadre didactice care au vulnerabilităţi certificate medical - şi aici vorbim de Medicina Muncii - se pot adopta măsuri care permit colegilor cadre didactice să rămână în online. Repet, Medicina Muncii reglementează acest lucru, nu a fost nevoie de o suprareglementare la nivelul ordinului de ministru", a afirmat ministrul Cîmpeanu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI